El Govern impulsa la II Fira del Producte Local dins la Fira de Tardor de Marratxí
Una trentena de productors de les Illes Balears mostraran els seus productes per fomentar el consum de proximitat i el contacte directe amb la ciutadania.
Marratxí, 4 de novembre de 2025. La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, organitza aquest diumenge 9 de novembre la II Fira del Producte Local, que tindrà lloc a Sant Marçal (Marratxí) en el marc de la XXIV Fira de Tardor, impulsada per l’Ajuntament de Marratxí.
La trobada reunirà una trentena de productors i elaboradors procedents de Mallorca, Menorca i Eivissa, que oferiran una àmplia mostra de productes agroalimentaris elaborats, cultivats o produïts a les Illes Balears. L’objectiu és posar en valor el producte local, donar visibilitat a la feina de les petites empreses, cooperatives i explotacions agràries, i fomentar un consum responsable i de proximitat que reforci el vincle entre productors i consumidors.
El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha destacat que “aquesta fira és una oportunitat per apropar a la ciutadania el valor del producte de les Illes i reconèixer l’esforç d’aquells que el fan possible”. Segons Llabrés, “amb aquesta segona edició consolidam un espai de trobada entre productors i consumidors, un contacte fonamental per crear relacions de confiança i traduir-les en vendes directes per al sector primari”.
La II Fira del Producte Local se celebrarà a l’esplanada de Sant Marçal, de 10.00 a 16.00 hores, i es convertirà en un autèntic aparador de la diversitat de productes que ofereixen els pagesos de les Balears. Els assistents també podran bescanviar bons de producte local, en cas que els productors en tenguin disponibles.

Entre els participants hi haurà cellers com Pere Seda, Bodegas Rossneu, Sa Cabana, Sa Catarina, 7103 Petit Celler, Bodega Can Morgan i Bodega Conde de Suyrot; productors d’oli com Finca Treurer, Oli Son Matge i Sa Caterina; formatgeries com Formatges Fet a Son Garrova, Formatges Torre Trencadeta i Santa Cecília Ferreries (Formatge Maó-Menorca), així com productors de mel com Sa Mel·lífera, Beia Negra, Balàfia i Illa de Mel Menorca.
També hi participaran productors de confitures, fruita i hortalisses com Hort de Sa Vall, S’Hort de Baix i Fruita Picó Ximelis, a més de Can Blai, que oferirà embotits i productes de la terra. L’oferta dolça i artesanal comptarà amb Forn i Pastisseria Trias i Associació Es Rafal Negre, mentre que T’Estim presentarà la seva gamma d’infusions i tes ecològics.
A més, Butxi Hot Sauce & Spices mostrarà les seves salses i condiments, Caragolers de Muro oferirà caragols, i Licors Moyà i Mandragora Hidromel portaran begudes espirituoses i hidromel. Tampoc hi faltaran productors de sal marina com Flor de Sal d’Es Trenc, i representants d’aliments de qualitat com la Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca.
La fira compta amb la participació institucional de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local i de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, en col·laboració amb l’Ajuntament de Marratxí, reafirmant el compromís del Govern amb la promoció del producte local, sostenible i de quilòmetre zero.
